Ukoliko imate zanimljive podatke, fotografije ili video vezane za kulturna ili prirodna bogatstva Srbije i volite da pišete, podelite sa nama vašu priču.

Ukoliko imate više zanimljivih informacija ili multimedijalnih sadržaja i želeli biste češće da objavljujete, možete postati naš saradnik.

Imajte u vidu da će, radi održavanja kvaliteta sadržaja portala, svaki sadržaj biti proveren od strane urednika, i po potrebi izmenjen.

Da bi bio objavljen, sadržaj treba da se pridržava sledećih principa:

1. Treba da bude zanimljiv

Dužina teksta nije važna, mada je veoma poželjno da ima više od dva paragrafa, a da ne bude preterano dugačak. Ono što jeste važno je da sadržaj bude zanimljiv i po mogućstvu koristan.

Potrudite se da vaš sadržaj ne čini isključivo tekst, slike ili video, već da bude kombinacija dva ili više medija, kako bi bio zanimljiviji.

2. Promocija je dozvoljena, spam nije.

Svesni smo da će retko ko poslati članak bez ličnog interesa, i nemamo ništa protiv promocije, dokle god se radi umereno i sa stilom. Shodno tome dozvoljeno je ubaciti do dva linka ka sajtu autora u samom članku – ukoliko to ima smisla, kao i dva linka u potpisu autora.

3. Tema portala je Republika Srbija, njena geografija, istorija i kultura.

Ovaj portal ne obrađuje kulturu i aktuelne teme vezane za teritorije drugih država Balkana, kao ni ostalih teritorija koje je srpski narod u prošlosti nastanjivao. Teme vezane za istoriju mogu se odnositi na teritorije koje danas nisu u sastavu Republike Srbije.

3. Informacije treba da budu proverene

Ukoliko postoji mogućnost, pošaljite link ka izvoru koji potvrđuje informaciju (reference). Ukoliko ste informacije stekli vremenom, ili predstavljaju vaše mišljenje ili viđenje, potrudite se da to jasno naglasite u tekstu.

4. Poštujte autorska prava

Ukoliko informaciju preuzimate iz drugog štampanog ili digitalnog izvora, obavezno navedite (linkujte) izvor. Odgovornost za kršenje autorskih prava snosi autor članka. Sav sadržaj na Zanimljivoj Srbiji dostupan je pod CC: BY-SA licencom, ukoliko nije drugačije navedeno.

5. Poštujte sve čitaoce

Zanimljivu Srbiju čitaju posetioci iz svih delova Srbije, kao i iz mnogih zemalja širom sveta. Bilo kakav govor mržnje, omalovažavanje na bilo kojoj osnovi strogo je zabranjeno.